Izdvojene vestiSrbija

Цариници на Хоргошу пронашли 11 ”Кенгур златника”

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 18. 11 – На прелазу Хоргош цариници су запленили 11 инвестиционих златника, које је једна путница покушала, без пријављивања, да пренесе преко границе.

Случај је откривен када је око 8:30 часова на улазу у земљу за контролу пристигао ”ауди” немачких регистарских ознака, за чијим је воланом била 36-годишња Београђанка, која је путовала у друштву тројице суграђана.

Мада су сво четворо рекли да немају ништа да пријаве, уследио је детаљан преглед, када је у ручној торби путнице пронађено укупно 11 златника.

Реч је наиме о аустралијским инвестиционим ”кенгур златницима” на чијој се једној страни налази лик британске краљице Елизабете ИИ, а на другој кенгур – симбол Аустралије.

Девет већих златника теже једну златну унцу, док је тежина два мања четврт унце, али ће због њихове специфичности вредност бити утврђена тек након стручне експертизе.

Против путнице која је у изјави навела да је незапослена домаћица биће покренут прекршајни поступак пред надлежним судом, до када ће непријављени инвестициони златници бити задржани.

Back to top button