Društvo

Чаушић похвалио рад ватрогасаца за време мећаве

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14. 12 – Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић похвалио је рад припадника Сектора за ванредне ситуације током протеклих дана за време снежних падавина.

Чаушић је захвалио министру унутрашњих послова Александру Вулину који је, каже, препознао и указао на неопходност превентивног ангажовања припадника Сектора за ванредне ситуације нарочито током снежних падавина и непогода.

Чаушић је нагласио да су припадници Сектора за ванредне ситуације, иако то није у опису њиховог посла, протеклих месец дана у планинско-брдским крајевима крчили шуме и секли грање које је падало на струјне водове и угрожавало доток електричне енергије у домаћинствима.

„Надлежност Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова је спасавање људских живота и имовине. Посебно сам поносан јер од ове године заиста изузетну пажњу посвећујемо свим превентивним активностима, и смањењу ризика од поплава и од пожара, па самим тим и овај проблем смо препознали обилазећи општине широм наше земље“, навео је Чаушић.

Додао је да су се и пре месец дана ватрогасци-спасиоци који, напомиње, нису надлежни за то, укључили.

„Километре пута смо просекли, јер обично нестаје струја кад се грање спусти на струјне водове и онда долази до прекида. Наши ватрогасци-спасиоци су се добровољно јавили, иако то није њихов посао. Заиста сам им захвалан због тога као и министру Вулину што је препознао неопходност ове врсте ангажовања. Читав систем мора да реагује превентивно. Само нам то даје веру да ћемо снежне падавине и непогоде у будућим периодима дочекивати спокојнији“, поручио је Чаушић.

Поручио је и да се ситуација у Србији након снежних падавина смирује и похвалио ватрогасце-спасиоце који су за време снежног невремена спасили 17 особа.

„Ситуација се смирује, припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су ангажовани на територији читаве земље. Напоменуо бих да смо, откако је дошло ово снежно невреме, имали преко 120 интервенција, 324 ватрогасца-спасиоца су била ангажована са 127 возила и чињеница на коју сам посебно поносан јесте да нам нико није страдао од грађана од хладноће. Ми смо 17 људи спасили и то је наша највећа награда“, рекао је Чаушић за ТВ Пинк.

Back to top button