Izdvojene vestiSrbija

Дачић и Шантоп: Од сутра директни летови за Турску

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.12 – Од сутра почиње директна линија летова између Србије и Турске, изјавио је данас председник Велике Народне скупштине Турске Мустафа Шентоп после разговора са српским колегом Ивицом Дачићем.

“Поред тога у складу са потребама биће повећан и број летова између две земље”, рекао је Шантоп на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је истакао да је изузетно важна сарадња између Србије и Турске са аспекта стабилности у региону, наводећи да Турска придаје велику пажњу том питању и ради на развоју односа две земље.

“Између Србије и Турске постоје пријатељски односи који су се у кратком временском периоду унапредили и представљају пример како односи треба да се развијају. Важни су и пријатељски односи између два председника држава”, рекао је Шантоп.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изразио је задовољство због посете колеге из Турске, додајући да су се договорили да два парламента дају допринос развоју билатералних односа.

Фото: Танјуг

“У том погледу договорено је да сваке године буде билатерланих посета на највишем нивоу, да имамо добру сарадњу наших посланицких група пријатељства”, рекао је Дачић.

Дачић је казао да је са Шантопом разговарао и о економској сарадњи и циљ је да размена достигне износ већи од две милијарде долара.

“На томе две државе треба да раде у наредном периоду”, рекао је Дачић.

Каже да је значајна иницијатива да грађани могу да путују без пасоша, односно само са личном картом.

“То су кораци који ће даље унапређивати односе, као и процес отварања конзулата и у једној и у другој земљи имајући у виду велико интересовање”, рекао је Дачић.

Дачић каже да лично може да сведочи да је у поседњих 10 година дошло до великог напретка у билатералним односима, изгардње поверења, поштовања.

“Важно је да Турска има стабилизирајућу улогу у региону”, истакао је Дачић и поручио да овакве посете могу само да радују

Back to top button