Srbija

Дачић: Морбидне тврдње Маринике Тепић

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.12 – Председник Скупштине Србије Ивица Дачић одбацио је, како је рекао, морбидне тврдње Маринике Тепић из Странке слободе и правде која је рекла да су “Вучић и Дачић расписали референдум за 16. јануар како би ”покрили” тај датум као датум убиства Оливера Ивановића”

“Чак је она навела да је Вучић мене натерао да ја распишем референдум за 16.јануар. Прво, Вучић нема никакве везе са тим, зато што је питање одређивања датума био предлог нашег уставног одбора и Министарства правде”, објаснио је Дачић новинарима у Скупштини Србије.

Додао је да је тај датум одабран, јер све у вези са променом Устава мора да се заврши до распуштања Скупштине Србије због одржавања ванредних избора.

Када се томе дода низ других ноторних лажи којима смо сведоци везано за породицу председника Вучића, очигледно је да се жели створити једна кампања која је заснована на ноторним и морбидним лажима које немају никакве везе са политичким догађајима, навео је Дачић.

Дачић је подсетио да се 15 година прича о промени Устава.

Он је још једном истакао да се промена Устава односи на област правосуђа, односно на начин избора судија и тужилаца.

“Промена Устава и референдум немају везе ни са питањем преамбуле везано за КиМ, нити има везе са Рио Тинтом или било којим другим питањима која се вештачки намећу као актуелне теме”, истакао је Дачић.

Back to top button