Izdvojene vestiPolitika

Дачић на комеморацији Мркоњића: Тешко ми је да држим говор, али морам…

СрбијаРеално/БЕОГРАД/2.12 – Комеморација почасном председнику СПС-а, некадашњем министру, потпредседнику Народне скупштине, посланику, инжењеру, првом директору ЦИП-а Милутину Мркоњићу, данас је у Скупштини Србије почела минутом ћутања.

Лидер Социјалистичке партије Србије и председник Народне скупштине Ивица Дачић на почетку обраћања је рекао да му је тешко да држи говор, али, како је рекао, мора јер је то најприкаднији начин да се “последњи пут поздравимо”.

“Милутин је био и комуниста и социјалиста, и друг и господин, био је највећи друг међу господом, и највећи господин међу друговима. Све је то био, а изнад свега био је градитељ ове земље”, рекао је Дачић.

Оценио је да је Мркоњић био симбол најбољег ове земље, истичући да је од 1971.године када је постао инжењер, живот посветио градитељској мисији као животној идеји и био је најбољи у томе.

Фото: Танјуг

“Достигао је врх у свему чиме се бавио, био је први генерални директор ЦИП-а, члан владе, министар, посланик, потпредседник скупштине. Знам да га места нису занимала, осим када је требало помоћи својој земљи”, навео је Дачић.

Пројекти су, рекао је Дачић, били живот Милутина Мркоњића и преко њих је нашао спону са временом Александра Вучића.

“У својим најтежим данима после бомбардовања, Србија је имала Мркоњића да командује обновом. У свету и данас не могу да схвате како се једна земља тако брзо обновила”, рекао је Дачић и додао да је само то урадио заслужио је да га памте.

Фото: Танјуг

“У име нас који ћемо га заувек памтити, у име социјалиста и породице и његових најмилијих, у име целе Србије желим да нашем Мрки још једном кажем огромно хвала за све што је урадио за своју земљу и народ”, рекао је Дачић.

Мркоњић ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана, уз звуке песме о његовој Чубури и мајци, додао је Дачић.

“Отишла је једна легенда, али успомена на човека живи док траје сећање”, истакао је Дачић.

Back to top button