Politika

Дачић: Не размишљам о кандидатури за председника

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – До праве кампање има још много времена и још увек се не зна ко ће с ким и како на изборе, рекао је председник Скупштине Србије Ивица Дачић гостујући у “Уранку” К1 телевизије.

“Ја најмање водим изборну кампању. Ја причам о референдуму, а то никога не занима. Још увек разматрамо да ли је боље изаћи на заједничку листу са СНС-ом или на две одвојене листе. У тежем смо положају ако идемо на две листе, јер ћемо добити мању подршку. Од СНС-а још немам одговор да ли ћемо на заједничку листу”, рекао је Дачић на К1

Дачић је подсетио да СПС и ЈС имају договор да подрже једног председничкогок кандидата, Вучића.

“Ако будемо имали свог кандидата то би значило да помажемо некоме да Вучић не победи у првом кругу. СНС-у одговара да подржимо Вучића, али да не идемо на заједничку листу. Мој став је да или на свим нивоима идемо заједно или на свим одвојено. Нечу да се кандидујем за председника, али не могу ни да дозволим да СПС пропадне. Улазимо у нешто што није добро за наш рејтинг, жртвујемо се да бисмо имали заједничког председничког кандидата. СПС је у тешком и комплексном положају. СНС би моје кандидовање схватило као директно супротстављање Вучичу”, рекао је Дачић.

Одговарајући на оптужбе Горана Тривана да чланови Главног одбора на састанцима немају прилику да дискутују о важним питањума јер председник странке води монолог, Дачић је одговорио да је Триван од почетка против њега и да његове оптужбе не стоје.

“Звао сам га да га питам када му ја то нисам дао да каже шта мисли. Па мени замерају што нисам довољно оштар. Доста ми је филозофа, нека доде и нек каже шта мисли. Не знам за кога Триван ради, али сигурно не ради за СПС. Он је био и против коалиције са демократама па је онда био министар. На главу ми се био попео да подржимо Шешеља у време Слобе”, рекао је Дачић.

Back to top button