Politika

Дачић очекује да владајућа коалиција освоји већину

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић очекује добар резултат владајуће коалиције на изборима без обзира на то да ли ће СПС и СНС бити на једној или две листе на предстојећим парламентарним изборима.

„Очекујем да владајућа коалиција освоји убедљиву већину и да ћемо наставити сарадњу са СНС онако како смо се већ договорили. Лјуди понекад немају у виду да први договор који смо постигли пре неколико месеци, када смо се први пут састали, јесте да ћемо наставити нашу сарадњу без обзира на начин на који ћемо изаћи на изборе“, рекао је Дачић за Тањуг.

Он је навео да социјалисти још нису донели дефинитивну одлуку о начину наступања на парламентарним изборима.

„Очигледно је да ми имамо интереса, да имамо једног председничког кандидата, међутим, поставља се питање шта је боље – да ли имати једну или две парламентарне листе. У наредном периоду ћемо морати да донесемо одлуку о припремана за парламентарне изборе“, рекао је Дачић.

Каже да предстоји неколико политичких фаза, а прва је излазак на референдум.

„Морамо да водимо кампању за успех референдума. Свакако да је независност судства у интересу грађана и у интересу даљих европских интеграција. Након тога почиње полако предизборна кампања“, рекао је Дачић.

Лидер социјалиста указује да већ загрева атмосферу пред почетак кампање и обилази општинске и окружне одборе партије.

Back to top button