Politika

Дачић: Пет странака доставило предлоге за праћење медија

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је пет странака доставило предлоге за чланове Привременог надзорног тела за праћење медија, а то су СДС Бориса Тадића, Доста је било Саше Радуловића, коалиција НАДА, Странка модерне Србије.

Дачић је после онлајн разговора са европарламентарцима рекао новинарима у Скупштини Србије да је после рока за доставаљање предлога који је прошао јуче стигао још један предлог, али шести кандидат ће се, каже, изабрати до краја месеца.

Дачић је рекао да до краја месеца има времена и да странке које нису послале предлоге преиспитају своје ставове.

Привремено тело за праћење медија има 12 чланова, од тога шест делегира РЕМ, а шест опзиција, односно председник Скупштине у договору са кофасилитаторима.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић је најавио да ће после 20. новембра у Београд доћи бивши европосланици који су учествовали у међустраначком дијалогу и разговарати са странкама, а цела делегација евроспосланика биће у Србији у јануару.

Kаже да ће се разговарати о импелентацији закључака са међустраначког дијалога.

Дачић је навео да ће се ускоро променити Закон о народним посланицима, а те промене се, каже, односе на састав РИK-а и стални састав бирачких одбора.

“Позивам странке на велику озбиљност да не дођемо у ситуацију да оставимо места која ће неко да има, а онда да данима цекамо на кадровско попуњавање састава. То нису органи који могу да буду на чекању”, рекао је Дачић.

Back to top button