Izdvojene vestiPolitika

Дачић позвао шпанског краља да посети Србију

СрбијаРеално/МАДРИД/27.11 – Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је позвао шпанског краља Фелипеа ВИ да посети Србију, оцењујући да би то био велики корак напред у односима Србије и Шпаније, које и сада имају много тога заједничког.

Дачић, који учествује на 143.заседању Интерпарламентарне уније у Мадриду, имао је низ билатералних састанака са представницима различитих земаља, међу којима су Египат и Бахреин, а срео се, каже, и са шпанским краљем Фелипеом ВИ, јавља Танјуг.

“Имали смо прилику да разговарамо са домаћинима на пријему првог дана. Краљу Фелипеу сам пренео да ниједан шпански краљ, нити премијер, није био у посети Србији. Напоменуо сам тај податак и сви су били изненађени, јер су Шпанија и Србија пријатељске земље”, рекао је Дачић новинарима у Мадриду.

Указује да то јесте чињеница и да то, како каже, треба исправити.

“Шпански краљ је обећао да ће о томе разговарати са премијером Санчезом”, рекао је Дачић.

Шпанија и Србија имају много тога заједничког и заједничке интересе и то би био велики корак напред, оценио је председник Скупштине Србије.

Дачић је у билатералну посету позвао и председника Сената, као и председницу Конгреса.

Поводом 130.годишњице од како је Србија постала чланица Интерпарламентарне уније, следеће недеље 1. и 2.децембра ће у нашу земљу доћи председник те организације Дуарте Пачеко, најавио је Дачић.

“Имаћемо не само билатералне сусрете, него ће се обратити и посланицима Скупштине Србије”, рекао је Дацицћ.

Он је истакао да је посету Мадриду искористио и да изнесе политичка становишта у вези са најважнијим питањима за Србију, као што је питање Косова и Метохије.

Back to top button