Politika

Дачић примио амбасадора Краљевине Бахреин у Републици Србији

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадора Краљевине Бахреин Њ.Е. Ахмеда Алсатија, који на нерезиденцијалној основи покрива Републику Србију из Москве.

Дачић је истакао да Србија и Бахреин имају веома пријатељске односе који су у фази развоја, о чему сведоче сусрети званичника две земље на највишем нивоу и подсетио да је пре две године, као шеф дипломатије, посетио Краљевину Бахреин и имао прилику да се састане са краљем Хамадом Бин Иса Ал Халифом. Недавно је, на маргинама Интерпарламентарне уније у Мадриду, имао прилику са се састане са председницом Већа представника Краљевине Бахреин Фавзијом бин Абдула Заинал и том приликом је потврђена посета председника Народне скупштине Бахреину.

Дачић је истакао да је посебан импулс развоју односа дао и овогодишњи сусрет председника Србије Александра Вучића и краља Бахрена Хамада Бин Иса Ал Халифе, након којег је договорено отварање Амбасаде Републике Србије у Бахреину, што ће додатно допринети јачању и унапређењу билатералних односа, с обзиром на недовољно искоришћен потенцијал и могућности за сарадњу у различитим областима. Захвалио је на помоћи коју је Бахреин упутио Србији у борби против пандемије.

Амбасадор Краљевине Бахреин Њ.Е. Ахмед Алсати сагласио се да ће отварање амбасада посебно допринети успостављању редовног дијалога и унапређењу политичке и парламентарне сарадње, али и сарадње у области културе, спорта и омладине, као и мултилатералне сарадње.

Back to top button