Politika

Дачић са амбасадором Румуније, добри билатерални односи две земље

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадорку Румуније Силвију Давидоу.

Дачић је пожелео амбасадорки Давидоу добродошлицу и успешан мандат, те истакао да су билатерални односи Србије и Румуније добри, али да постоји пуно простора за њихов развој. Председник Скупштине је рекао да унапређењу односа свакако могу допринети чешћи контакти између наших званичника и парламентараца и истакао је да је Србија заинтересована да гради пријатељске односе са свим суседима.

Амбасадорска Давидоу честитала је председнику Народне скупштине Ивици Дачићу отварање кластера 4 на недавној Међувладиној конференцији и истакла да је Румунија одувек подржавала Србију на њеном европском путу, што ће наставити да ради и у будућности. Сложила се да постоји пуно простора за унапређење сарадње и да ће се током свог мандата трудити да допринесе поновној активацији политичких билатералних односа, као и реализацији економских и инфраструктурних пројеката који треба да буду приоритет.

На крају разговора, председник Народне скупштине Ивица Дачић рекао је да ће радо бити домаћин председницима оба дома румунског парламента у блиској будућности.

Back to top button