Politika

Дачић са новим амбасадором Француске у Србији

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.12 – Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас новог
амбасадора Француске у Србији, Пјера Кошара и пожелео му добродошлицу, истичући добре односе између две земље и спремност да се настави рад на јачању пријатељских односа између Србије и Француске, пре свега кроз интезивирање сарадње између два парламента.

Дачић је информисао амбасадора Кошара о активностима Народне скупштине и плановима за наредни период и подсетио да је јуче, након усвајања Акта о промени Устава у Народној скупштини, расписао референдум за 16. јануар 2022. године. Обавестио је саговорника да ће Народна скупштина сутра, 2. децембра, разматрати Извештај Европске комисије о напретку Србије.

На интересовање амбасадора Кошара, председник Народне скупштине је информисао о спровођењу мера договорених током међустраначког дијалога.

Амбасадор Кошар се сложио да треба радити на јачању сарадње парламената Србије и Француске, као и сарадње у оквиру организације Франкофоније.

Рекао је да Француска пажљиво прати и подржава реформске процесе у Србији.

Саговорници су се сложили да ће размена посета председника парламената допринети оснаживању парламентарне сарадње, а тиме и укупних билатералних односа.

Back to top button