DruštvoIzdvojene vesti

Дачић са ученицима средњих школа у парламенту -симулација пленарне седнице

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 20.12 – Председник Скупштине Србије Ивица Дачић угостио је данас ученике Медицинске школе у Београду поводом симулације пленарне седнице и обиласка Дома Народне скупштине и њене баштине.

“Желим вам добродошлицу у Народну скупштину и стварно ми је задовољство да вас поздравим као прве који ће после дужег времена поново обићи наш Дом Народне скупштине и упознати се не само са његовим великим културним наслеђем, него и са нашим парламентарним радом. Нажалост, скоро две године није било организованих обилазака и едукативних посета овде у Народној скупштини, јер нисмо могли да их организујемо због строгих епидемиолошких мера. Сада је ситуација боља и ево поново отварамо врата за доласке грађана, а вама припада част да будете први који ће после паузе поново посетити Народну скупштину”, поручио је Дачић у обраћању ученицима.

Фото: Танјуг

Није случајно, додао је, што сте то баш ви, ученици и студенти, јер наша жеља је да што више управо младих људи дође у Народну скупштину и да осети да је то њихова институција, да она није изнад било кога, већ да припада свима подједнако, нарочито младима. Драго ми је да ћете током данашњег обиласка имати и малу симулацију нашег парламентарног рада, јер осим што ће бити забавно, то ће бити ваш директни сусрет са демократијом у којој и сами треба да учествујете.

Фото: Танјуг

“Наш и ваш Дом Народне скупштине је највећи симбол нашег демократског поретка. Она је не само најлепша и највећа палата у центру Београда, него је и место на којем су доношене најважније одлуке у нашој историји у последњих 80 – 90 година. Овде су се одржавали и састанци светског значаја, као што је била оснивачка конференција Покрета несврстаних земаља, чију смо 60-тогодишњицу недавно обележили уз присуство гостију из целог света. Народна скупштина је и место које чува пробрана дела наших највећих сликара, вајара, архитеката, видећете их у наших холовима и на зидовима скупштинских сала. Под овим кровом налази се цела једна историја нашег народа, и у време Краљевине Југославије, из периода социјализма, али и из новијих дана”, указао је председник парламента.

Фото: Танјуг

Дачић је ученицима пожелео да уживају у обиласку, буду активни када буду у улози народних посланика, дискутују и предлажу све што мисле да може да буде корисно за младе. и осећајте се као код своје куће. Јер Народна скупштина јесте кућа свих нас који живимо у Србији.

Хвала вам што сте данас овде и надам се да ћете доћи поново, или у још један обилазак, а можда и као народни посланици!

Back to top button