Izdvojene vestiSrbija

Дачић се уписао у књигу жалости поводом смрти Мркоњића

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 29. 11 – За Социјалистичку партију Србије ово су дани жалости за великом легендом, историјском личношћу нашег друга Милутина Мркоњића, али и дани када смо свесни радости што смо имали једну такву величину међу нама, изјавио је данас председник СПС Ивица Дачић, након што се у седишту странке у Београду уписао у Књигу жалости поводом смрти почасног председника СПС Милутина Мркоњића.

Дачић је најавио да ће данас у свим одборима те странке широм земље бити отворене књиге жалости.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

“Ми смо у обавези да чувамо успомену на Милутина Мркоњића зато што је то био племенит човек који је био, пре свега стручњак, а не политичар, који је живео за своје пројекте, и који је много тога урадио за нашу земљу и народ. Да не говорим колико је био веран и људима са којима је некада радио, укључујући и бившег председника СПС и председника Србије Слободана Милошевића и његову породицу”, нагласио је Дачић. Он је истакао да је Мркоњић исто тако био је одан и млађима, да је волео да их саветује и да им је давао подршку у најтеже време, када су се борили за опстанак партије после 5. октобра 2000.

“У том смислу то је заиста велики губитак за нашу партију, али и велика обавеза да наставимо његовим путем. Ми смо донели одлуку да оснујемо политичку школу за младе људе која ће носити име Милутина Мркоњића”, објавио је Дачић.

Фото: СрбијаРеално/ Милош Рафаиловић

Он је захвалио свима који су СПС-у изразили саучешће и позвао све социјалисте који су га поштовали да дођу на комеморацију и сахрану и да се на достојанстрвен начин опроште од њега.

Како је најавио председник СПС, у четвртак у 11 сати биће одржана комеморација Милутину Мркоњицу у Скупштини Србије, а у 15 сати почасни председник и један од оснивача СПС бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу.

Поред Дачића у књигу жалости су се уписали и други челници СПС.

Фото: СрбијаРеално/ Милош рафаиловић
Back to top button