Srbija

Дачић: У четвртак комеморација и сахрана Милутина Мркоњића

СрбијаРеално/БЕОГРАД/29.11 – У четвртак ће у Скупштини Србије бити одржана комеморација поводом смрти Милутина Мркоњића, а сахрана ће бити истог дана, изјавио је данас председник Народне скупштине и лидер СПС Ивица Дачић, и навео да ће тражити да се Мркоњић сахрани у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу.

Према Дачићевим речима, на комеморацији у парламенту највероватније ће говорити и председник Србије Александар Вучић.

Навео је да ће данас у 11 часова у седишту СПС на Студентском тргу бити отворена књига жалости, а да ће исто бити урађено и по општинским и окружним одборима ове стране по Србији.

Дачић је рекао да је Мркоњић био таквог духа да нико од његових сарадника и пријатеља није ни имао представу да је он толико болестан.

Евоцирајући успомене на свог партијског друга истакао је да је Мркоњић био шмекер, дзентлмен, да је био веома радан, посвећен пројектима и да му је струка увек била испред политике, па је себе представљао као инжењера, а не политичара.

“Био је од последњих политичара из старе гарде, зближавао је људе, а није их раздвајао. Био је омиљен код спортских и културних радника”, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк и додао да је Мркоњић био од оних људи који су волели да помажу другима а помагао је и онима које није ни познавао.

Навео је да се према сарадницима у странци лепо опходио, ословљавао их са “сине” и “ћеро” и како је рекао, био им је политички отац.

Back to top button