Politika

Дачић: Уставна реформа до краја мандата овог сазива скупштине

СрбијаРеално/БЕОГРАД/09.11. – Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да ће до краја месеца бити донет Закон о референдуму, како би се средином јануара спровео референдум о промени Устава.

Дачић је на јавном слушању о предлогу буџета за 2022. годину у Скуптини Србије рекао да је буџет најважнији закон и да је добро што долази на време у парламент, али да Скупштина пред собом има доста посла. Дачић је рекао да предлог буџета за 2022. годину, није имао ниједну крупну замерку на структуру и садржај, чак ни од оних који ће свему пронаћи замерку. Он је оценио да је предложени буџет „реални одраз економске моћи“ и да је раст БДП пројектован на 4,5 одсто.

Опредељење је да се уставна реформа заврши до краја мандата овог сазива Скупштине Србије, нагласио је Дачић. Навео је да се очекује и промена низа закона који су важни за политички живот, а на основу онога што је договорено са представницима опозиције, додавши да је то промена Закона о избору народних посланика. Закон би подразумевао увођење још неких представника опозиције ад хок за предстојеће изборе, иако немају право јер нису у парламенту, у Републичку избору комисију.

Очекује се, каже, и расправљање о извештају Европске комисије о напретку Србије.

Back to top button