Izdvojene vestiPolitika

Дачић: Вучић заједнички кандидат

СрбијаРеално/БЕОГРАД/21.12 – Са СНС ћемо наставити сарадњу после избора, наш кандидат за председника биће Александар Вучић, а заједничке листе за београдске и парламентарне изборе још нису договорене, рекао је данас председник Скупштине Србије и СПС-а Ивица Дачић.

За ТВ Прва он је истакао да око заједничких листа мора да се сагледа целина договора, са специфичностима сваке странке, а имајући у види прогнозе и анализе, како би се видело шта је боље – једна или две листе.

Оценио је да је свакако једноставније да СНС и СПС имају заједничке листе, јер је то јасније грађанима.

“Не могу пре подне да агитујем за председника, а поподне да кажем грађанима на листићу ће те гласати другачије”, рекао је он.

Дачић је истакао да је циљ да Александар Вучић, односно заједнички кандидат, победи у првом кругу председничких избора.

Он је оценио да се најређе из СПС чује да се та странка стопила са СНС-ом и да нестаје.

“Да су СНС и СПС блиски, највише се не свиђа онима са стране, који би да нас посвађају”, навео је Дачић додајући да није добро што тога има и у СПС-у, али да се они “не питају пуно”.

Дачић је рекао да у овом периоду обилази партијске организације СПС-а широм Србије, те да од људи са терена чује да је наједноставније да се свуда иде на заједничке листе са СНС-ом.

Истакао је да се чује са Гораном Триваном те да у суботу предстоје разговори са београдском организацијом СПС-а одакле је Триван.

“Моћи ће да чује шта мисле други. То што он прича, ми о томе још увек нисмо донели одлуке”, рекао је Дачић и истакао да проблеми унутар СПС-а треба да реше сами.

Дачић је оценио да уопште није питање да ли би СПС самостално прешао цензус од три посто, и поновио да је сваки самосталан резултат мањи од 10 посто подршке неуспех за ту странку.

“Нема бојазни око идентитета СПС-а. Када видите мене знате да сам СПС. Проблем да ли када видите све из странке знате да су СПС. У политици нема љубави, има само колико сте коме потребни, а потребни сте колико сте јаки”, рекао је он.

Back to top button