DijasporaIzdvojene vesti

Delegacija Ministarstva odbrane u poseti Sjedinjenim Američkim Državama

SrbijaRealno/Amerika/06.03.24. – Delegacija Ministarstva odbrane, koju predvodi državni sekretar Nemanja Starović, boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom posete, državni sekretar Starović sastao se sa predstavnicima američke administracije. U okviru priprema za realizaciju 8. Bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država održani su sastanci sa direktorom za Balkan i Centralnu Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost Džeremijem Longom, glavnim zamenikom direktora Političko-vojnog biroa u Stejt departmentu Stenom Braunom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Državni sekretar Starović učestvovao je i na panelu „Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane: Od Operacije Halijard do danas“ koji je, u organizaciji ambasade Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama i Fondacije „Halijard“, održan u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

Na panelu su učestvovali ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i srpskog kokusa u Kongresu Klaudija Teni i Emanuel Klever i komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris, a moderator je bio predsednik Fondacije „Halijard“ Džon Kapelo.

Po završetku panela „Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane: Od Operacije Halijard do danas“ održana je i premijera filma „Heroji Halijarda“.

Back to top button