Izdvojene vestiSrbija

Демократија има своју цену, ствари се на крају решавају на изборима

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да демократија има своју цену те да с времена на време мора да се трпи терор мањине, али и то мора имати своје границе, као и да се на крају ствари решавају на изборима.

Вучић, који је обишао радове на Макишком пољу, на питање о блокирању путева од стране опозиције, поручио је ,пошто је у том тренутку прошао аутомобил хитне помоћ, „замислите да је неко од нас блокирао пут и да хитна помоћ са повређеним или болесним не може да прође“.

„Морате да разумете да желимо да се понашамо демократски, и демократија има своју цену, демократија значи да морамо да трпимо, с времена на време, терор мањине, али то мора да има своје границе. Моја идеја и савет надлежнима је да пусте све док не туку људе“, поручио је он.

Вучић је казао да, ако мисле да је задовољство у томе да блокирају путеве људима да не могу да раде и живе, нека то раде, јер народ види разлику између оних који раде и граде, и оних који једино што умеју је само да прете, да воде бруталне кампање измишљотина.

„Проверавали смо јавно мњење, и толики је револт људи у Србији због оног што су радили протеклих дана да не могу да опишем. Молим људе да покажу уздржаност. Нека блокирају шта год хоће, и томе дође крај. На крају се ствари решавају на изборима, грађани оловком покажу кога желе а кога не“, рекао је он.

Указао је да из њиховог деловања стоји и страни фактор.

„Видећете читаве анализе одакле, колико новца, и зашто. Постоји и криминални фактори. Није случајно да је дошао упосленик Кељмендијеве фирме. Слободарски батинаш Чумета и Кељмендија“, указао је председник.

Back to top button