Region

Десетине хиљада грађана протестовали против Ковид мера у Аустрији, Француској и Шпанији

СрбијаРеално/Десетине хиљада људи учествовало је у протесту у Бечу против КОВИД-19 мера и затварања оних који нису примили вакцину.

Полиција је саопштила да се око 44.000 људи придружило маршу, који је делимично позвала десничарска „Слободна партија Аустрије“, пише Euronews.
Председник те странке Херберт Кикл говорио је на митингу и придружио се певању државне химне земље.

Французи не попуштају на хиљаде грађана настављају протесте у градовима широм земље против Макроновог режима Ковид пропусница.
У Шпанији, хиљаде људи је такође у суботу мирно марширало центром Мадрида у знак протеста против приступа владе коронавирусу.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The French never giving in as thousands continue to protest in cities across the country for a sixth consecutive month against Macron’s draconian COVID pass regime. This is Paris.<a href="https://t.co/jatX6hDrST">pic.twitter.com/jatX6hDrST</a></p>&mdash; Michael P Senger (@MichaelPSenger) <a href="https://twitter.com/MichaelPSenger/status/1469738590498295811?ref_src=twsrc%5Etfw">December 11, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


Демонстранти у Мадриду, праћени полицијским комбијима, држали су транспаренте са натписима „лажна пандемија“ и „Нећу да се вакцинишем“.
И у суботу је било сличних сцена у Каталонији где су хиљаде изашле на улице Барселоне да протестују против увођења Ковид пропусница у региону.
Близу 90% људи у Шпанији који испуњавају услове за вакцинацију примило је две дозе.

Back to top button