Srbija

Ђорђевић: Пошта Србије уводи нове услуге

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22. 12 – В.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да ће то предузеће у наредном периоду понудити корисницима више нових услуга и унети новине у постојеће.

Гостујући на Телевизији Танјуг, Ђорђевић је рекао да се већ у свим поштама могу купити тематски телеграми.

„Они су тематски различити, било да је реч о Новој години, Ускрсу, славама, рођенданским честиткама па до оних којима се изјављује саучешће. Такође, има оних са стикерима или гифовима“, навео је Ђорђевић.

Он је додао да пошта планира да у скорој будућности уведе е-телеграм, који ће се слати тако што ће клијенти на телефону или рачунару изабрати тему и текст, а поштар ће то испоручити на папиру на кућну адресу.

Такође, Ђорђевић је рекао да пошта има амбициозан план за следећу годину, према коме ће суграђани преко поштара или достављача моћи да ураде све оно што су до сада могли само на шалтерима поште.

„Грађани ће тако моћи да плаћају рачуне, а размишљамо и о неким додатним услугама. Неће морати само на позив, већ и када код њих дође поштар или достављач донесе пакет“, рекао је Ђорђевић.

Он је најавио од 1. јануара потпуно нов ценовник за пензионере, такозвани пакет експрес. Како је рекао, пензионери ће имати могуцност да пошаљу неограничени број пакета или да им, уз пензионерску картицу, поштар дођу на кућну адресу и преузме пакет.

Говорећи о слању пакета, Ђорђевић је истакао да цео систем постнета одлично функционише и да ће се и даље унапређивати.

Најавио је да ће убудуће бити могуће подићи пакете и писма у року од 20 календарских дана, уместо досадашњих пет, а да ће изузетак бити судска пошта.

Back to top button