Politika

Ђукановић: Лажни еколошки покрети су спонзорисани манипуланти

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић је оценио да се, када је реч о Рио Тинту, ради о манипулацији људима, јер та тема не постоји, јер је то измишљена тема, као и тема о закону о експропријације. Ђукановић је подсетио на један интервју који је 2017. године дао Драган Ђилас.

Конкретно на питање: “Као да нисте задовољни ни темама којима се баве опоненти ове власти, о чему бисте ви волели да прича опозиција? Драган Ђилас децидно каже: Хајде да причамо о Београду и економији. Ево потврђено је, да је код Лознице откривено друго по величини налазиште литијума, хајде да причамо о концесији на те руднике, али да фабрика батерија буде код нас. Зато што су оне у свим мобилним телефонима и електричним аутомобилима. Зар то није шанса за Србију? То ће да запосли хиљаде и хиљаде људи и да направи бренд од наше земље. Замислите да на сваком мобилном телефону и аутомобилу пише “Made in Serbia”. То су теме које су нам потребне, а не да грађани који не подржавају власт обраћају пажњу на то шта говоре Вучић, Весић и Мали, цитирао је Ђукановић.

Подвлачи да је то доказ да данашња власт није говорила о Рио Тинту, већ је претходна власт 2004. године њима дала да врше истраживање, у стратешком плану Мирка Цветковића.

Како је додао, Рио Тинто је био у стратешком плану те владе, а људи које интересује Рио Тинто, треба да оду код Ђиласа и да га питају хоће ли да праве фабрику батерија у Србији, јер се он залагао за тако нешто.

“Ова Влада нема везе са Рио Тинтом, осим уколико би Рио Тинто затражио дозволу за копање, а то се још није десило”, наводи Ђукановић.

Како је Ђукановић додао, овде се ради о манипулацији људима, јер тема Рио Тинто не постоји, јер је то измишљена тема, као и тема о закону о експропријације.

“Ми не можемо да вршимо експропријацију, јер су они купили земљу од сељака. Закон о експропријацији и закон о референдуму немају везе са Рио Тинтом. Ви када кажете да ће животна средина да буде загађена, тиме гађају на наше бираче, и на томе, “јашу” на медијима, и криве нас да ће се догодити загађење у Јадру или где већ. И наравно да долази до конфузије и међу нашим бирачима. Ја две године причам да су најопаснији противници ове власти лажни еколошки покрети, а они немају везе са екологијом. То су људи инфлуенсери са инстаграма, јутјуба”, навео је Ђукановић.

У питању су озбиљно спонзорисани манипуланти, подвукао је Ђукановић, и додао:

“Систем обојених револуција је опасан, и то што они раде, чини ми се да сама власт није способна да одговори. Они су обучени шта треба да раде”, рекао је Ђукановић.

Ђукановић истиче да они очајнички иду на напад власти, са припремљеним брошурама у којима се наводи шта тачно треба да раде током протеста.

“Ово ће бити тешка борба. Молим присталице да се стрпе, гутају кнедле, али да не наседају, јер је њихов циљ је да изазову хаос. Они намерно нападају породицу, псују мајке, и ти реагујеш, они сликају, и онда кажу да је напредњак кренуо на њих”, рекао је Ђукановић, па додаје да је важно да будемо уздржани.

Дотичући се фотографије Маринике Тепић са Драганом Миловановићем Црним, која је настала тик пред протесте, Ђукановић истиче да је то доказ о јакој логистици и режији.

“Они су у истом тренутку блокирали путеве, дакле то је циљано припремано. Ја молим полицију да им допусти да блокирају читаву земљу, а онда нека објасне грађанима којима нешто блокирају”, додао је Ђукановић.

Back to top button