DijasporaIzdvojene vesti

Ђурић: Kосово не тежи ка независности, већ припајању другим државама

СрбијаРеално/САД/21.11. – Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић реаговао је на изјаву премијера Kосова Аљбина Kуртија, да би гласао за уједињење са Албанијом, поручивши да се више и не крије да тежња за издвајањем од Србије није тежња за независношћу, већ за припајањем другим државама, наводи Косово онлине.

“Ево једног занимљивог обрта. Господин Аљбин Kурти, премијер Kосова* заправо је отворено против “независности Kосова”. Више се и не крије да тежња за издвајањем од Србије није тежња за независношћу, већ за припајањем другим државама. Хвала Вам што сте то разјаснили”, написао је Ђурић.

Он је Kуртију поручио и да то није пројекат који је онако жустро рекламирао међународној заједници.

“Нити ствари тако функционишу, господине Kурти”, закључио је Ђурић.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">1/2<br>Now, here’s an interesting twist. The Prime Minister of Kosovo* Mr. Albin Kurti is now conspicuously against “Kosovo’s independence”. <br><br>Without any attempt at concealment, the strive for separation from Serbia is no longer the strive for independence;<a href="https://t.co/fb73rDMrdN">https://t.co/fb73rDMrdN</a></p>&mdash; Марко Ђурић (@markodjuric) <a href="https://twitter.com/markodjuric/status/1462134081395777540?ref_src=twsrc%5Etfw">November 20, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> 
Back to top button