DijasporaIzdvojene vesti

Ђурић: Снажан сигнал подршке Србији из Конгреса САД

СрбијаРеално/ВАШИНГТОН/5.12 – Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић организовао је свечану вечеру у Вашинтону за више истакнутих чланова Конгреса са којег су послате снажне политичке поруке нашој земљи.

Свечаној вечери у Вашингтону, уприличеној у част пријатељства и савезништва наших двеју земаља, присуствовало је 14 високо рангираних представника америчког Конгреса, међу којима су били чланови Комитета за спољне послове, Војног комитета, као и Безбедносног комитета у Представничком дому.

На скупу, који је окупио највећи број конгресмена и чланова Српског кокуса у последњих неколико деценија, Ђурић је исказао захвалност окупљенима на писму подршке Србији и значају који придају даљем унапређењу односа са нашом земљом на свим нивоима.

“Вечерас сте својим доласком послали поруке пријатељства, поштовања и подршке Србији, поруке уважавања резултата Србије у последњих неколико година и поруке афирмације пута којим Србија корача као поуздани партнер и стожер стабилности у региону”, оценио је Ђурић.

Ђурић је изразио задовољство растом интересовања за Србију које се огледа и у повећању броја чланова нашег Кокуса, додавши да ћемо и у наредном периоду наставити са интензивним ангажовањем и комуникацијом са представницима обеју странака на Капитол хилу.

“Заједничким снагама из дана у дан потврђујемо значај вишевековних односа Србије и САД, и наше обостране тежње да наставимо да подижемо нивое сарадње и градимо нове стазе старог пријатељства наших двају народа и у наредних 140 година”, рекао је том приликом Ђурић.

Поред Мајкла Мекола, копредседавајућег Спољнополитичког одбора, присутнима се обратила и Клаудија Тени, конгресменка из Њујорка, која ће ускоро званично преузети копредседавање Српским кокусом у Конгресу.

Овај догађај део је низа овогодишњих активности којима се обележава велики јубилеј – 140 година билатералних односа Србије и САД. Одржан на престижној локацији у Вашингтону, истовремено је представљао и прилику за промоцију најбољих специјалитета српске националне кухиње, које су овим поводом одабрали и припремили професионални кувари и сомелијери из наше земље који живе и раде у САД.

Back to top button