Izdvojene vestiSrbija

Dodik: Malo koji narod na Balkanu može da kreira svoju samostalost kao Srbija

SrbijaRealno/Beograd/08.06.24. – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da slede godine koje nisu lake, koje će zahtevati ozbiljne odluke i naglasio da malo koji narod na Balkanu ima ono što imaju Srbija i srpski narod – a to je vođstvo.

“Malo koji narod na Balkanu ima stabilno i sigurno vođstvo. Malo koji narod na Balkanu može da kreira svoju samostalnost i svoj samostalni put u saradnji sa drugim narodima, kao što je to srpski narod. Svi drugi podložni su nekim dalekim kancelarijama i čekanjima šta će oni da kažu i kako će se prema tome odnositi”, rekao je Dodik i ocenio da će zvaničnici RS veoma brzo morati da dođu u Beograd i traže podršku više za status RS.

Dodik je, na Trgu Republike na Centralnom obeležavanju manifestacije – Prvog svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno”, rekao da su se svi danas okupili na Saboru da bi pokazali jedinstvo, a ne da bi nekima pokazivali eventualno negativan odnos.

“Sa nama treba da budu svi drugi i drugačiji koji žele mir i žive slobodu. Svi koji uvažavaju žrtve koje je srpski narod dao i činjenicu da smo slobodan narod, činjenicu da samo zajedno možemo čuvati stabilan život za sve”, rekao je Dodik i dodao da je zahvalan svima koji razumeju da treba da ga pitaju kako je u RS a ne u BiH.

Naglasio je da je danas usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kojom je izražena privrženost Dejtonskomu sporazumu i miru.

“Ali moguće je i pored razumevanja koje imamo od strane predsednika i države Srbije, da ćemo veoma brzo morati da dođemo i da tražimo podršku više za naš status, jer je nemoguće da živimo s onima koji su nam mučki i pokvareno, lažno i tajno, pokušali da nametnu genocidnost kao trajno obeležje našeg naroda koji to nije”, rekao je Dodik.

Sve ćemo to činiti u miru, imamo načina, znamo da možemo, poručio je Dodik.

 “Naša ljubav i naša zagledanost isključivo su u Srbiju i srpski narod gđe god on živeo. I u Crnoj Gori, i Kosovo. I danas smo rekli da je Kosovo neotuđivi deo Srbije, ali je isto tako neotuđivi deo Republike Srpske Kosovo i Metohija, jer smo na tome gradili naš nacionalni ponos i identitet”, rekao je Dodik koji je govor završio porukama “Neka živi Republika Srpska. Živela Srbija. Živela Srpski narod.”

Back to top button