RegionSvet

Dodik: Nećemo antiustavnu i antidejtonsku BiH

SrbijaRealno/Banjaluka/27.10.22. – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je narod Republike Srpske jasno na veličanstvenom skupu u Banjaluci u utorak pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH.

„Ako nam ne vrate Ustav BiH kakav je dogovoren Dejtonskim sporaumom, Republika Srpska će sigurno otići i sa sobom odneti svojih 49 odsto BiH“, napisao je Dodik na Tviteru.

On je istakao da srpski narod ne mrzi nikoga, ali neće dopustiti stvaranje unitarne BiH.

„Ne govore istinu i nisu u pravu oni koji kažu da ne postoje loše namere prema Republici Srpskoj. Smeta im sve što je srpsko, naša zastava, a najviše im smeta Republika Srpska“, naveo je Dodik.

Poručio je da je Srpska do sada preživela udare koje veće nacije ne bi mogle.

„Svih ovih godina hteli su da Srpska nestane, ali je opstala i opstaće dok god se čuje glas našeg naroda“, istakao je Dodik.

Američka Ambasada u Sarajevu oglasila se ranije danas na Tviteru povodom narodnog mitinga, koji je u utorak održan u Banjaluci u organizacij SNSD i koalicionih partnera, porukom da Sjedinjene Države poštuju pravo na mirno okupljanje i proteste jer je to deo demokratije, ali da, kako su naveli, nema opravdanja za opasnu i neodgovornu retoriku o secesiji.

Back to top button