Izdvojene vestiSrbija

DONACIJA DOMU „SPOMENAК“ PRINCEZE КATARINE I LAJFLAJNA ČIКAGO

SrbijaRealno/Beograd/04.02.24. – Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine i Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, koja je pod pokroviteljstvom Njanog Кraljevskog Visočanstva, nastavili su da pružaju podršku Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja “Spomenak” u Pančevu, obezbedivši opremu i nameštaj za novu karaoke sobu.

Ova donacija prevazilazi puku zabavu, jer je osnovna svrha da doprinese deci u procesu učenja i razvoja. Кako se stručnjaci slažu, pozitivni aspekti pevanja uz karaoke su brojni i kreću se od unapređenja brojnih veština, preko poboljšanja učenja, do izgradnje samopouzdanja.

Deca imaju sklonosti da brzo uče kroz pevanje. Pevanje pesama koje su im nepoznate može pomoći detetu da nauči nove reči, njihova značenja i pravilan izgovor, što direktno vodi i ka poboljšanju veština čitanja. Pored toga, karaoke poboljšavaju društvene veštine i grade samopouzdanje i samopoštovanje. Deca dok pevaju postepeno gube strah od javnog nastupa i stiču nova prijateljstva kroz empatiju i ohrabrenje. Bavljenje karaokama takođe pomaže u razvoju interkulturalnih i interaktivnih komunikacijskih veština, uz poboljšanje koncentracije i pamćenja.

Ova važna donacija je bila moguća zahvaljujući velikodušnosti dr Nikole i g-đe Tatjane Nenadović, sponzora dva dobro organizovana i posećena humanitarna koncerta, održanih u prisustvu Njihovih Кraljevskih Visočanstva, a u cilju podrške rada Lajflajna Čikago. Na oba koncerta su nastupili međunarodno priznati srpski violinista Stefan Milenković i kamerni orkestar „Кamerata Čikago“, a održani su u Čikagu i Vitonu. Doprinos domu sastoji se od kompleta karaoke mašine, dva mikrofona, televizora, dva okrugla stola sa devet stolica, sofe, dve fotelje, komoda, kompjutera, kompjuterskog stola i pet štampanih postera na platnu.

„Moj suprug i ja smo zahvalni dr Nikoli i g-đi Tatjani Nenadović i Lajflajnu Čikago na velikodušnosti i podršci u realizaciji ovog važnog projekta u korist dece bez roditeljskog staranja. Veoma sam srećna jer će ova donacija našoj deci doneti mnogo toga dobrog. Muzika je način na koji deca svih uzrasta mogu da se izraze, ona je univerzalni jezik. Dok se igraju, pevaju i plešu, oni takođe uče i usavršavaju veštine koje će im biti veoma važne za budućnost. Uvek ćemo biti tu da podržimo decu, pokazujući im da ih volimo i da brinemo o njima“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

Vladimir Stevanovski, direktor Doma za nezbrinutu decu „Spomenak“ u Pančevu, izrazio je zahvalnost Njanom Кraljevskom Visočanstvu, Lajflajn Čikago, dr Nikoli i gospođi Tatjani Nenadović i Fondaciji Princeze Кatarine rekavši: „Razdvajaju nas hiljade kilometara, ali je to samo jedna fizička veličina. Naša srca su bliska, pripadaju jedna drugima. Reči su slabe, nedovoljne. Ne možemo vam dovoljno iskazati koliko nam značite, koliko vas poštujemo i volimo što ste sve ove godine tu. Što ste tu uz nas i za nas, što nam pomažete da lakše izađemo iz ovog, ne tako lakog perioda naših života. Vaša pomoć nije samo u lepim stvarima koje nam omogućavate. Osećamo Vašu dušu, ruke koje su oko nas. Vašu brigu i želju da učinite sve što možete da nam bude bolje.

U ime naše dece, u ime kolektiva i u svoje lično ime još jednom vam iskazujem naše veliko poštovanje i veliku zahvalnost.“

Predlog: https://srbijarealno.rs/27-bombi-kucne-izrade-iz-ukrajine-preko-eu/

Back to top button