Društvo

Допремљена храна завејанима на Маљену

СрбијаРеално/УЖИЦЕ/13.12 – Спасиоци Горске службе спасавања успели су после више сати да се пробију до 17 завејаних особа на Маљену и допреме храну за 17 завејаних туриста.

Иначе, у плану је да се током дана прочисти пут до викендице у коју су успели да уђу и у којој су дуже од 24 сата били без хране.

Акција допремања хране до 17 “заробљених” туриста, међу којима су три жене и двоје деце од 6 и 9 година, а коју је организовала Горска служба спасавања (ГСС), почела је рано јутрос, јер јучерашњи покушаји Ватрогасно спасилачке бригаде, чланова џип клуба из Пожеге и мештана Маљена, због снежне мећаве нису дали резултат.

Екипа планинара је успела да се по изузетно тешком терену и сметовима пробије до викендице између врхова Велики и Мали Маљен и допреми им потребну храну. Сви се добро осећају, нико није повређен ни смрзнут, што је најважније, јер су имали огрева да загреју простор где су се силом прилика сместили. Током дана очекује се да и пут на овом делу Маљена буде прочишћен, тако да ће моћи да буде организован и њихов транспорт – кажу у ГСС.

Back to top button