Region

DPS nije razumeo poruku iz 2020.

SrbijaRealno/Podgorica/24.10.22. – Politički analitičar Miloš Bešić izjavio je danas da je izvesno da DPS Mila Ðukanovića sa svojim koalicionim partnerima nema razloga za slavlje, nakon izbora u više crnogorskih opština i Podgorici, a da najviše razloga za zadovoljstvo imaju Demokratski front i novoosnovana stranka pokret Evropa sad.

Za Demokratku Crnu Goru Alekse Bečića, Bešić kaže da ova stranka mora da promeni komunikacionu strategiju.

„Od 2020. godine na nivou Crne Gore DPS ide ka veoma jasnoj erozoji. Očigledno je da nisu razumeli poruku od 2020. Umesto da gubitak vlasti dožive kao neku vrstu poruke, oni su nastavili sa zaoštravanjem i ovo su rezultati tog zaoštravanja. Jasno je da takva priča podela i zaoštravanja ne doprinosi nikakvoj dobrobiti, već jača drugu stranu. Ako nastave istim tempom, i ako nastave istom strategije ova erozija će se nastaviti“, ocinio je Bešić, preneo je portal RTCG.

Pema njegovim rečima, pokret Evropa sad ima najviše razloga za zadovoljstvo ne samo u Podgorici, već i u ostalim opštinama.

To, kaže, govori da biračko telo u Crnoj Gori reaguje veoma dobro na nove aktere, usled nezadovoljstva starim akterima, kao i da dobro reaguje na nova lica. Za Demokrate kaže da je rezultat koji su ostvarili u Podgorici razlog da promisle šta rade.

Očigledno je, ističe, da nešto moraju da promene, jer ako nastave ovako i oni će se kretati u pravcu dalje erozije.

Navodi da DF ima razloga za slavlje, pre svega zbog Budve, ali i drugih opština.

Back to top button