Društvo

Др. Kон: Тренутно није могуће увођење ковид пропусница 24/7

СрбијаРеално/БЕОГРАД/12.11. – Епидемиолог Предраг Kон рекао је да за сада неће бити увођења ковид пропусница 24/7 јер тренутно немамо добар контролни систем.

Нове мере очигледно дају резултате, што можемо видети претходних дана јер имамо значајни пад броја новозаражених, али према Kоновим речима проблем је што нису још летос уведене.

Истакао је да је кључ успеха у борби против короне разговор са младима.

– Важно је тражити начин и директно разговарати са младима. На друштвеним мрежама сам доживео највеће батине тако да сам схватио да је то борба са ветрењачама. Институције за јавно здравље морају бити на друштвеним мрежама, али све је то стерилно јер се не проналазе са младима тамо. Треба одговарати лаицима и имати стрпљења – рекао је.

Епидемиолог је нагласио и да бисмо сад имали знатни пад броја новозаражених да је уведен предлог медицинског дела Kризног штаба који подразумева затварање на 10 дана након којих би биле уведене ковид пропуснице 24/7.

Апеловао је и на све да носе маску како би се заштитили од вируса, али и од загађеног ваздуха.

– Суштина је у томе што морамо на маске да рачунамо крајње озбиљно. Идеја о маскама ће се пролонгирати и то поготово у периоду кад имамо загађење ваздуха. Незадовољан сам колико људи не носе маске и колико верују да то нема никакав ефекат. Схватио сам да то нико не слуша и посустао сам – рекао је Kон.

Back to top button