DijasporaIzdvojene vestiSrbija

Dr Orlić na otvaranju nove zgrade ambasade Srbije u Vašingtonu: Jačamo srpsko-američke veze

SrbijaRealno/Vašington/12.10.22.- Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić prisustvovao je u Vašingtonu svečanom otvaranju nove zgrade Ambasade Republike Srbije.

Čestitajući ambasadoru Srbije u SAD Marku Đuriću, poručio je da su dve države bile saveznice u dva svetska rata, da ih veže više od 140 godina duga istorija diplomatskih odnosa, a da sam uvod u uspostavljanje bilateralne saradnje seže i dalje u prošlost. „Bili smo i ostali partneri, a naše zemlje od početaka svoje novovekovne državnosti počivaju na istim ili veoma sličnim vrednosnim temeljima. Uveren sam da ćemo, u duhu tradicije naših zajedničkih slavnih poglavlja saradnje, i u budućnosti naći načina za produbljivanje i osnaživanje srpsko-američkih veza“, rekao je predsednik Narodne skupštine obraćajući se na svečanosti.

Кako je istakao, Srbija danas svoje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama razvija na osnovama međusobnog uvažavanja i razumevanja. Poručio je i da nova zgrada predstavlja osnov za dodatno jačanje saradnje.

Back to top button