Hronika

Дрогиран возио близу 230 километара на час

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 11.12 – Припадници саобраћајне полиције у Београду током ноћи искључили су из саобраћаја двојицу возача који су били под дејством психоактивних супстанци, од којих је један управљао брзином од 227,3 километра на час.

Полиција је око 23.45 часова на ауто-путу у Новом Београду, у смеру ка Шиду, зауставила двадесетогодишњег возача аутомобила „голф 5“. Провером је утврђено да је управљао возилом са пробном возачком дозволом у време када то није дозољено, а дрога тестом установљено да је био под дејством канабиса.

Такође, око 3.18 часова полиција је на ауто-путу пресретачем зауставила двадесетпетогодишњег возача аутомобила „фолксваген поло“, након што се претходно оглушио о наређење полицијских службеника да заустави возило.

Двадесетпетогодишњак је претицао возила зауставном траком, управљајући брзином од 227,3 километра на час, на делу пута где је дозвољена брзина 120, што представља насилничку вожњу. Провером је утврђено да је управљао возилом без возачке дозволе за ону категорију којом управља, док је дрога тестом установљено да је позитиван на кокаин.

Возачи су задржани у службеним просторијама полиције и против њих ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Back to top button