Izdvojene vestiSvet

Друга рунда руско-украјинских преговора биће одржана 2. марта

СрбијаРеално/Москва/01.03.22. – Још једна рунда разговора између руске и украјинске делегације заказана је за 2. март, објавио је у уторак украјински медиј Зеркало недели.

Други украјински медиј, Главком, је, позивајући се на изворе у украјинској делегацији, обелоданио услове које су стране изнеле током првог састанка. У њему се наводи да је Русија наводно захтевала од Украјине да се обавеже да документује свој ванблоковски статус на парламентарном нивоу и организује референдум о овом питању. Осим тога, руска страна је тражила од Украјине да призна Доњецку и Луганску Народну Републику у административним границама одговарајућих региона и одустане од захтева да се Kрим врати Украјини. Украјина је, наводи Главком, захтевала прекид ватре и повлачење руских трупа са своје територије.

Руско-украјински преговори одржани су у понедељак. Разговори су трајали пет сати. Руску делегацију предводио је помоћник председника Владимир Медински, који је раније рекао да је руска делегација спремна да разговара са украјинском страном колико год је потребно за постизање споразума. Он је рекао и да су се делегације прелиминарно договориле да се следећа рунда разговора одржи у Белорусији. Преноси Тасс

Back to top button