Srbija

Дулић, Јањић и Дробњак ослобођени оптужби

СрбијаРеално/БЕОГРАД/9.12 – Специјални суд у Београду ослободио је некадашњег министра екологије Оливера Дулића, његовог заменика Небојшу Јањића и вршиоца дужности директора “Путева Србије” Зорана Дробњака оптужби да су злоупотребили своје службене положаје од 2009. до 2012. године у корист предузећа “Нубаинвест” доо Београд.

Ово је друга првостепена пресуда пошто је прву, којом су били осуђени, укинуо Апелациони суд 2018. године и наложио да им се суђење понови због пропуста у току првог суђења.

Након поновљеног суђења суд је закључио да није доказана њихова кривица, јавља Танјуг.

И на нову пресуду тужилаштво за организовани криминал има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Дулић, Јањић и Дробњак се терете да су од јула 2009. године до јула 2012. године искоришћавањем и прекорачењем својих службених положаја у поступку одлучивања поводом захтева за издавање саобраћајно техничких услова, локацијских дозвола, сагласности за грађевинске дозволе инвеститору „Нуба инвест“ д.о.о. са седиштем у Београду омогућили изградњу линијског инфраструктурног објекта – телекомуникационе мреже.

Ово предузеће је тренутно у стечају.

Јањић је у другом поступку првостепеном пресудом осуђен на три и по година затвора због примања мита и злоупотребе службеног положаја у вези са издавањем урбанистичких дозвола за изградњу пристана, претакалишта, гасовода и складишта за предузеће МБ Гас Милета Брежанчића, на земљишту шећеране “Димитирје Туцовић” које је у државном власништву.

Back to top button