Srbija

ДВД доприносе систему заштите и спасавања

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.12 – Доборовољна ватрогасна друштва уз професионалне ватрогасце-спасиоце значајно ће допринети јачању система заштите и спасавања и већој безбедности грађана Републике Србије, а снажан подстицај томе имаће обука припадника ових друштава која је отпочела у Добровољном ватрогасном друштву у Земуну.

Вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић, који је присуствовао првом дану обуке, истакао је да је то прва од 60 обука које ће током следеће године бити одржане у организацији Министарства унутрашњих послова за припаднике добровољних ватрогасних друштава.

„Ова обука је још један знак да Министарство унутрашњих послова и Сектор за ванредне ситуације рачунају на добровољне ватрогасце, њихов допринос већој безбедности грађана“, рекао је Чаушић.

Фото: МУП

Према његовим речима, да би се ови племенити и пожртвовани људи оспособили да помажу суграђанима, комшијама, ватрогасци морају да прођу озбиљну обуку, а данас је начињен први корак у том правцу.

Председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин истакао је да је обука од изузетног значаја, јер добровољни ватрогасци заједно са ватрогасцима-спасиоцима треба да буду на истом задатку и да заједно спасавају људске животе.

„Ово је прва класа која ће кренути са обуком“, рекао је Ћапин, који се захвалио министру унутрашњих послова Александру Вулину на подршци и на томе што је препознао улогу добровољних ватрогасних друштава и помогао унапређењу њихових капацитета.

Back to top button