Izdvojene vestiSrbija

Dveri, NADA, Zavetnici: Predsednik i većina odgovorni za incidente

SrbijaRealno/Beograd/02.02.23. – Poslanici Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici i koalicija NADA ocenili su na konferenciji za novinare koju su držali tokom posebne sednice Skupštine Srbije posvećene KiM da su vladajuća većina i sam predsednik Aleksandar Vučić odgovorni za današnje nemile scene u parlamentu.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je da su predstavnici ovih stranaka tolerantni i da su do sada više puta tolerisali ukidanje replike, međutim, kako kaže, ovo su istorijska vremena. “Nemamo pravo da dozvolimo da nam se ne da reč. Došli smo u dobroj veri, plašeći se da će možda većina i predsednik praviti cirkus. Oni su jedini krivci za nemile scene”, rekao je Jovanović povodom incidenata u skupštinskoj sali gde je umalo došlo do fizičkog obračuna. Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da se danas moglo videti kako je Poslovnik Narodne skupštine “bačen pod noge”.

Ona je rekla da je posle obraćanja Boška Obradovića zatražila povredu Poslovnika jer je, kaže, konstantno poslanička grupe SNS sa delom partnera dobacivala i sprečavala izlaganje lidera Dveri. “Uskraćeno nam je pravo da se obratimo dva minuta i naša reakcija je bila odlučna, dostojanstvena i hrabra”, rekla je ona. Tvrdi da je poslanik SNS, ne precizirajući o kome se radi, nasrnuo na Miloša Jovanovića samo zbog toga što je nosio plakat “Ne ultimatumu, ne kapitulaciji”. Upitala je da li treba da nose transparente na kojima piše “Živeo, Brisel” ili “Živeli francusko-nemački ultimatumi”. “Videli ste da je čopor zavijao na svaki pomen bilo kakve državotvorne logike. Nismo došli da pravimo cirkus, već oni koji gaze poslovnik i Ustav”, rekla je Đurđević Stamenkovski. Ona je kazala da će u nastavku zasedanja skupštine njihovi predstavnici izneti rešenja i predloge koje imaju u vezi sa KiM i ocenila da nema dileme da je jedina opozicija danas upravo državotvorna opozicija.

Back to top button