Beograd

Екипе „Јавног осветљења” раде на отклањању кварова

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – Актуелна метеоролошка ситуација у Београду утицала је неповољно, између осталог, и на стање система јавног осветљења у престоници. ЈКП „Јавно осветљење” је на терену ангажовало из три погона 27 екипа припремљених за рад у све три смене, што је троструко већи број екипа од уобичајеног, саопштено је из овог предузећа.

Како се наводи, већи број кварова је промптно отклоњен, док је решавање мањег броја у току. Приступ појединим локалитетима разводног система је отежан, тако да отклањање кварова захтева допунску техничку опремљеност екипа.

Ситуација у дистрибутивном систему електричне енергије је утицала и на рад инсталације јавног осветљења, па су и поједини квартови периодично били у мраку услед кварова у електродистрибутивној мрежи.

Фото: Беоинфо

Током јучерашњег дана, контролно-командни центар ЈКП „Јавно осветљење” примио је три пута више рекламација грађана у односу на вишегодишњи просек. За само 24 часа пало је 15 потпорних стубова ваздушне мреже јавног осветљења, а због тежине снежног покривача на проводницима или услед директног удара крошњи дрвећа, прекинуто је десетак каблова.

Из овог предузећа апелују на грађане да имају стрпљења и да уваже ограничења која неповољна метеоролошка ситуација намеће.

Back to top button