Srbija

Ер Србија успоставила сарадњу са ИТА ервејзом

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26.11 – Српска национална авио-компанија Ер Србија успоставила је сарадњу са италијанском националном авио-компанијом ИТА ервејз, како би путницима омогућили већи избор дестинација и бољу повезаност преко својих матичних аеродрома.

Како је саопштено из Ер Србије, компанија је међу првима са том врстом споразума са компанијом ИТА ервејз, која је почела да обавља важдушни саобраћај у октобру ове године.

Авио-компанија Ер Србија је своју ЈУ ознаку за лет поставила на летове ИТА ервејза из Рима за две међународне дестинације, Атину и Тирану, као и на локалне летове за девет одредишта у Италији, Бари, Бриндизи, Ðенову, Катанију, Ламеција Терме, Палермо, Торино, Трст и Венецију.

“Италија представља веома важно тржиште, како за Србију, тако и за регион, чиме се јасно потврђује стратешки значај успостављеног партнерства. Радује нас што настављамо да негујемо традиционално добре односе са италијанским националним авио-превозником и истовремено нам је драго што на овај начин доприносимо унапређењу и јачању културних и економских веза између наших земаља”, рекао је Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Back to top button