Region

Ескобар: Влада Kривокапића има пуну подршку САД

СрбијаРеално/ПОДГОРИЦА/12. 11. – Специјални амерички изасланик за Западни Балкан, Габријел Ескобар, који је данас завршио посету Црној Гори, поновио је да Влада премијера Здравка Kривокапића има пуну подршку Сједињених Америчких Држава, као и да ја став Вашингтона да не треба да одлучује о структури црногорске Владе.

Он је казао да је сврха његове посете двострука.

“Најпре да пружим подршку овој Влади која је урадила много на европском путу, на јачању партнерства између САД и Црне Горе”, истакао је Ескобар.

Ескобар је навео да је став САД да не треба да одлучују о структури црногорске Владе.

“Наша улога је да подстакнемо Црну Гору да напредује на европском путу, да оснажи чланство у НАТО и да настави борбу против корупције. Наша политика укључује пружање подршке нашим партнерима да то и чине. То се не односи само на наше партнере који се изјашњавају као такви него на оне који су конкретним корацима то и показали”, казао је он.

“У вези са ДФ, искрено говорећи, раније предузети кораци нису баш најбољи. Они су више усредсређени на етничке поделе него на економску обнову. У Скупштини су били једна од кључних препрека за усвајање буџета и закона. За сада не могу рећи да су наши партнери”, рекао је Ескобар.

На питање кога поименице из бивше или тренутне власти има на уму када говори о санкцијама, Ескобар је рекао да не може да помиње имена.

“Не доносимо лаку одлуку, јер санкције нису темељ за наш однос. Не сигнализирамо унапред намеру увођења санкција. Тако да вам нећу помињати конкретна имена”, рекао је Ескобар.

Back to top button