Svet

ЕУ одмах да уведе бар део санкција против Русије

СрбијаРеално/Кијев/21.02.22. – Министар спољних послова Украјине, Дмитро Kулеба, позвао је ЕУ да одмах примени бар део санкција против Русије и тако посаље јану поруку Москиви да се даља ескалација неће толеристаи и да Украјина није сама у овој кризи.

”Верујемо да постје добри и легитимни разлози да се сада наметну бар неке од санкција како би се показало да ЕУ ради оно што говори о санкцијама”, поручио је Kулеба из Брисела.

Долазећи на састанка Савета ЕУ, шеф дипломатије Украјине је поздравио најаве о могућем састанку председника Русије и САД, Владимира Путина и Џосефа Бајдена, оценивиши да је сваки дипломастки напор да се нађе решење за укајинску кризу добродошао.

Kулеба додаје да је добио гарнције од америчког дрзавног секретара Антонбија Блинкена, да се ништа око Украјине неће решавати без консултација са Kијевом.

”Надамо се, као људска бића која желе да по сваку цену избегну рат, да ће два председника изаћи са тог састанка са договором о повалчењу руских снага из Украјине.То ће бити јасан индикатор да Русија жели спуштање тензија. Ако се то не догоди значи да остајемо у истој руској ескалирајућој логици”, закључио је Kулеба.

Back to top button