Hronika

Фалсификатору ПЦР тестова 3 године и 10 месеци затвора

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 14. 12 – Организатор криминалне групе која је продавала лажне потврде о негативном резултату ПЦР теста за вирус Ковид 19 и документе Србије и држава ЕУ, Милан Првуловић правоснажно је осуђен на три године и 10 месеци затвора.

Такође су му одузети имовинска корист од 6.820 евра, као и предмети употребљени за извршење кривичног дела – мобилни телефони, возачке дозволе, личне карте и други.

Ову одлуку донео је Апелациони суд у Београду пошто је одбио све жалбе и потврдио првстепену пресуду Специјалног суда.

Првуловић је према пресуди од 1. марта до 19. августа 2020. године организовао криминалну групу чији припадници су постали раније осуђени Милан Милошевић, Горан Стевић, Ивана Стојановић, Бранко Лазаревић и Иван Марјановић.

Они су за новчану надокнаду НН лицима која су била заинтересована за набавку лажних јавних исправа Србије, држава Европске Уније и потврда о негативном резултату ПЦР теста, Сарс ЦоВ 2 направили лажне јавне исправе у намери да се употребе као праве.

Првуловић је осуђен због кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсифковање исправе у продуженом трајању, као и фалсификовање исправе.

Back to top button