Izdvojene vestiSrbija

ФК Партизан покренуо акцију “Хероји, хвала вам”

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 17.11 – У знак захвалности медицинским радницима у Србији, који се скоро две године боре са пандемијом вируса корона, Фудбалски клуб Партизан данас је покренуо акцију под називом “Хероји, хвала вам”, која ће трајати до краја фудбалске сезоне и биће подељена у три етапе.

Црно-бели су врата свог спортског центра Телеоптик отворили за министра здравља Златибора Лончара, здравствене раднике из установа КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, Земун, Бежанијска коса, Звездара, Инфективне клинике Клиничког центра Србије, Института Торлак, Хитне помоћи, Ургентног центра, болнице у Батајници и ВМЦ Карабурма, а све их је дочекао председник ФК Партизан Милорад Вучелић.

Партизан је припремио акцију за све оне који се одлуче да се вакцинишу од данас до недељног меча са Војводином и покажу у “Тикетлајну” доказ да су то учинили, добиће бесплатне улазнице за дуел са Војводином у Хумској.

Министар здравља и представници медицинских установа од домаћина су добили пригодне поклоне и сезоске улазнице, а догађају су поред чланова УО ФК Партизан, присуствовали и тренер Александар Станојевић, као и фудбалери који нису имали репрезентативне обавезе.

Председник ФК Партизан Милорад Вучелић рекао је да су медицински радници истински јунаци.

“Видим вас као праве јунаке, не једнократне хероје, него јунаке који истрајавају у народно-ослободилачкој борби против окупатора ковида”, рекао је Вучевић.

Додао је да епидемија корона вируса траје годинама и, нажлост, трајаће, а ФК Партизан је имало потребу да здравственим радницима ода признање.

“Желим да ово признање буде подстрек за ваш будући рад. Нема никог у Партизановој породици кога ваша инсититуција није излечила или помогла да преживи. Помагали сте и тако што сте својим примером и својом борбом подстакли људе да се вакцинишу”, рекао је Вучелић.

Партизан ће чинити све што може, почев од дресова и признања, а то је само мали део пажње, додао је Вучелић.

“У име клуба изражавам вам велику захвалност и поштовање, као и жељу да у борби издржите. Послебно призање одајем Златибору Лончару који је годинама успео да развије јавно здравство, одолевао је разним приватизацијама. То је његова огромна заслуга”, рекао је Вучелић.

Он се посебно захвалио др Иви Удовичићу, команданту ВМЦ Карабурма, где се лечио од корона вируса.

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Адзић Вукичевић захвалила се Партизану што мисли на задравствене раднике, у име свих њих који се боре са корона вирусом.

“Хвала вам на племенитом гесту који сте нам упутили. Тачно 610 дана, пуних 20 месеци, траје борба са вирусом и цео систем је подређен овој рововскох борби. Упркос умору, пресрећи смо што у тој борби нисмо сами, подршке су стизале са свим страна, као што је ова данас. Хвала, драги Партизановци што мислите на нас, што ћете на дресовима носити лого који ће симболизовати захвалност свима нама и што ће на стадиону постојати рекламе да бринемо о вашем здрављу”, рекла је Аџић Вукичевић.

Она је још једном апеловала на грађане да се вакцинишу, додајући да ФК Партизан може да помогне у вакцинацији младих људи.

“Из медија сам сазнала да је Партизан имунизовао играче захваљујући тренеру Станојевићу и руководству клуба. На томе честитам од срца. Урадили сте праву ствар. Надам се да ћемо ову ковид утакмицу добити без продужетака. Нека ми не замере Звездаши и сви остали, за све се навија, Партизан се воли”, рекла је Аџић Вукичевић.

Министар Златибор Лончар захвалио се Партизану на овој акцији.

“Имали смо аплауз, неке акције. Хвала вам што се сетили после дугог периода, када се све заборави и све подразумева. Сигуран сам да ово здравственим радницима много значи. Чињеница је да су се ови људи чули телефоном, нису стигли фижички да се виде од посла. Они су нон стоп радили, а ви сте то препознали”, рекао је Лончар.

Министар је истакао да је ово ситуација која мало зависи од здравстевних радника.

“Ако људи послушају вас и придуже се акцији коју ви спорводите, онда ће сви победили и биће решена корона. Ако не покушају, ови људи могу да раде и три пута више ако је то могуће, али тешко ћемо доћи до резултата. Хвала на подршци за ковид пропуснице, што то чини безбедном свако место где се нађемо”, додао је министар.

Стало нам је до безбедности свих људи, поручио је Лончар.

“Хвала вам на овој акцији, посебно што ћете дати бесплатне карте за оне који ће се вакцинисати до викенда. Надам се да ће ово дати резултат. Ако ви, као један од најозбиљниих клубова, кажете – океј је да се вакцинишете и да су пропуснице у реду – ко је тај ко ће да заступа супротно и да каже да то није у реду. Хвала вам што сте изнели став. Свима нама у здравсту на то значи”, поручио је Лончар.

Back to top button