Svet

Francuska: Neosnovane ruske optužbe u vezi Britanije

SrbijaRealno/Pariz/30.10.22. – Ruske optužbe da je Velika Britanija učestvovala u napadima na gasovod Severni tok i brodove ruske mornarice na Krimu su neosnovane, saopštilo je danas francusko ministarstvo spoljnih poslova.

„Optužbe su deo strategije Moskve da skrene pažnju od svoje isključivo odgovornosti u agresorskom ratu koji vodi protiv Ukrajine“, naveo je zamenik portparola ministarstva u saopštenju, a preneo Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da su predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali u planiranju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra, kada su oštećeni gasovodi „Severni tok“ i „Severni tok 2“. Istovremeno je saopšteno da su, pored toga, oni rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova, koji je izveden juče ujutru.

Prema njihovim informacijama, britanski stručnjaci iz grada Očakov, Nikolajevska oblast, učestvovali su u planiranju napada. Velika Britanija je demantovala ruske navode, nazvavši ih „lažnim tvrdnjama epskih razmera“.

Back to top button