Izdvojene vestiSrbija

General Mojsilović obišao deo jedinica Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

SrbijaRealno/Beograd/05.09.23. – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, realizovao je u nedelju i ponedeljak izviđanje rejona u Kopnenoj zoni bezbednosti i obišao deo snaga Vojske Srbije koje izvršavaju redovne zadatke u ovom delu naše zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom boravka na terenu, general Mojsilović sagledao je stanje u rejonima angažovanja snaga Vojske Srbije i razgovarao sa najodgovornijim starešinama iz jedinica Vojske Srbije o situaciji u zoni njihove odgovornosti. Uz zaključak da su stvoreni svi ključni uslovi za neprekidno izvršavanje zadataka obezbeđenja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrole Kopnene zone bezbednosti, načelnik Generalštaba je dao usmerenja za dalje unapređenje sposobnosti angažovanih snaga.

General Mojsilović je angažovanim pripadnicima Vojske Srbije odao priznanje na profesionalizmu, istrajnosti i posvećenosti sa kojom svakodnevno izvršavaju dodeljene zadatke, čime daju svoj doprinos da Vojska Srbije bude u potpunosti u funkciji očuvanja mira i bezbednosti građana Republike Srbije.

Back to top button