Politika

Глишић: Пребијени багериста слика Ђиласове Србије

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић осврнуо се на протесте у којима су, прошлог викенда, блокирани мостови и ауто-пут. Након пребијања багеристе у Шапцу, Глишић је рекао да су у болници завршили искључиво они који су били блокирани, грађани који су хтели слободно да се крећу. “У болници није завршио ниједан од оних који су блокирали, испољавали насиље и онемогућавали да се грађани крећу. И још једном понављам да су у болници завршили људи који су кренули својом послом и кренули да пређу на другу страну моста”, рекао је Глишић.

За фотографију пребијеног багеристе у новинама, фотографију где Мариника Тепић грли оптуженог за пребијање багеристе, Глишић је рекао да је то фотографија како би изгледала Ђиласова Србија, “где кокошарка Мариника Тепић грли насилника”.

“Морам овако креативно да се изражавам и називам је кокошарком, јер једино тако једном реченицом могу да опишем сав бесмисао њених изјава и глупости, које она изјављује ево већ годинама. Мариника је вишеструка шампионка у мењању странака, она у једном олимпијском циклусу од 4 година промени 5 странака. То је жена која се ујутру пробуди са једним мишљењем, до маренде око 10 сати већ има друго, а до ручка пето мишљење. Она је загрлила човека који је беспомоћног човека тукао, који је само желео да пређе на другу страну. Сад је тај човек пуштен из затвора и још једном понављам да ниједан насилник није повређен нити пребијен. Суштина је да човек који је возио багер, није никога повредио нити прегазио, он је тај који је повређен. Човек је могао да крене бициклом, аутом, багером и ко је тај који може да му забрани кретање”, казао је Глишић.

“Ко је тај који може да забрани једном грађанину да се креће? Кога је повредио тај багериста? Када вас закачи багерска кашика, она вам одвоји део тела, никога није закачила багерска кашика. Како то да су они тучени и малтретирани а нико се није обратио Дому здравља? Ко је кога тукао, када су они који су били блокирани завршили у болници? Онаква сила од грдосије од машине, да вас закачи са једним километром на час, имали бисте отворени прелом”, објаснио је Глишић.

Људи желе да буду сигурни, не желе да буду малтретирани, желе да се крећу и да имају слободу кретања, није ово ’41.година. Ја сам позвао грађане да буду смирени. Ево прилике, 3. априла, победите. Али они немају поверења у народ, јер народ памти какви су они били, рекао је Глишић.

“Трајаће ово, јер до 3. априла они морају да изазивају нереде, то је њихова политика. Ово је њихова предизборна кампања. Моја молба је да буду смирени, без наседања на провокације. Појави се негде 20, 30, 50 људи па они завитлавају неколико хиљада људи. Београд је велики град и велика је фреквенција возила, и потпуно је бесмислено блокирати све то. Београд има два милиона људи, а неколико стотина хиљада долази на послове. Ја се надам да ће протећи надаље све мирно, свако има право да искаже незадовољство, то право има, али вам то не даје право да другима ускраћујете право. Имате места где се то незадовољство изражава, немојте никога да бијете, немојте да ускраћујете право људима да слободно живе. Ово није време када се људима ограничавало да живе, они сада желе да врате то време где ће да нам ограниче и да се крећемо и да живимо. Неће нико да их малтретирају, то је фашизам чист. Враћамо се на време фашизма, јел тад било пребијања људи, ограничавање кретања… Ко је од њих завршио у болници? -Нико! Ко је пребијен? -Нико! Тек ће због овога видети какав ће им резултат бити 3. априла. Каже закачила га кашика багера, а види се да он долази иза багера. Шта кога брига где је ко кренуо. Ко сте ви да одређујете и да пропуштате кога хоћете. Граде се ауто-путеви, гради се метро, школе, многе болнице, музеји, изградило се сијасет од значаја за живот у овој земљи. Када полиција интервенише, диктатура – бију народ, а када се полиција повукла – где је полиција”, казао је Глишић.

Back to top button