Srbija

Годфри: Заједно у борби против насиља

СрбијаРеално/БЕОГРАД/10.12 – Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри данас је у пригодном обраћању преко Твитера позвао на заједничку борбу протин насиља над женама и децом.

Годфри је рекао да је током 16 дана кампање амбасада САД спровела низ акација у том правцу и да жели да нагласи колико је важно зауставити ту појаву и додао да се кампања званично завршава данас, али да се рад наставља и убудуће свих 365 дана у години.

“Како је рекао председник Бајден жене су те које граде и држе привреду и налазе излаз из кризе”, казао је амбасадор и додао да је на првом месту да се гарантује будућност женама и девојчицама без насиља.

“Када је њима добро добро је и свима нама. Сви имамо одговорност да откривамо и спречавамо насиље и имамо одговорност да помогнемо жртвама да стекну поново понос. Ми смо и против стигматизације жртава и част нам је да у овој борби сарађујемо са многима у Србији. Позивам да заједно учинимо крај насиљу над женама у Србији и целом свету”, казао је Годфри.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Naša ambasada je ponosna što podržava Srbiju u borbi protiv nasilja nad ženama. Poslušajte poruku Ambasadora Godfrija da saznate više o našim akcijama tokom kampanje 16 dana protiv rodno zasnovanog nasilja. <a href="https://twitter.com/hashtag/nisisama?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#nisisama</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/16dana?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#16dana</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/16days?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#16days</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/orangetheworld?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#orangetheworld</a> <a href="https://t.co/KK3nj7sdHT">pic.twitter.com/KK3nj7sdHT</a></p>&mdash; Ambassador Anthony Godfrey (@usambserbia) <a href="https://twitter.com/usambserbia/status/1469230411758723084?ref_src=twsrc%5Etfw">December 10, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Back to top button