Izdvojene vestiPolitika

Гојковић: Стварни мотив блокада – насиље и нестабилност

СрбијаРеално/БЕОГРАД/4.12. – Блокадама кључних саобраћајница, важних за живот наших грађана, њихови инспиратори само показују своје стварне мотиве да, не презајући ни од чега, шире неистине, узбуњују и свађају грађане, а као крајњи циљ очигледно желе да изазову насиље и нестабилност, изјавила је данас потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић.

“Слике које данас видимо да многи наши грађани – стари, болесни, деца нису могли слободно да се крећу, да обављају своје послове, иду код лекара, је за сваку осуду инспиратора оваквих идеја. Њихови потези ни на који начин не могу да допринесу стварном унапређењу животне средине, нити им је то суштински циљ”, истакла је Маја Гојковић.

Она је, у писаној изјави, указала да политизација и злоупотреба еколошких питања, блокада саобраћајница и мостова и спречавање слободе кретања грађана у читавој земљи – неприхватљиво понашање за све пристојне грађане.

“Уверена сам да сви у Србији добро схватају да је намера да се данас из наше земље пошаљу немиле слике насиља. Али неће успети у својим покушајима, јер огромна већина грађана жели да живи у земљи која се развија и напредује, у којој се мостови и аутопутеви, који значе живот и развој граде, а не блокирају”, напоменула је Гојковићева.

Она је истакла да је председник Србије Александар Вучић, одласком у Горње Недељице да отворено разговара са грађанима Јадарског краја, показао да је државник и да доноси одлуке искључиво у интересу свих грађана, развоја и напретка земље.

“Србија жели пристојан разговор и дијалог о свим важним питањима и то води ка решењу, а не блокаде улица и насиље”, нагласила је Маја Гојковић.

Back to top button