Politika

Гојковић: Жалим због коалиција које су правили ПОKС и СПО

СрбијаРеално/БЕОГРАД/15. 12 – Председник Покрета обнове краљевине Србије (ПОKС) и некадашњи потпредседник Српског покрета обнове (СПО) Жика Гојковић рекао је данас да жали због неких коалиција које су те странке у прошлости склапале, не прецизирајући да ли мисли на Демократску странку (ДС), Либерално демократску партију (ЛДП) или Српску напредну странку (СНС).

Гојковић је на конференцији Српске коалиције НАДА, са којом ће ПОKС наступити на предстојећим изборима, истакао да је нормално да људи у политици временом мењају ставове и додао да је са поменутим странкама увек постојало нешто заједничко.

Он је поручио да је доследан у противљењу евроатлантским интеграцијама Србије, и навео да иако се, како каже, разочарао у европску перспективу Србије, на путу ка Европској унији треба прихватити ствари које се тичу уређења правне државе.

Председник ПОKС је представио три женска удружења која су подржала коалицију НАДА, и као предизборну тему кандидовао и питања везана за положај жена у друштву и њихова радна права и мере за подстицај наталитета.

Kако је рекао, један од кључних закона које ће та групација предложити, када буде у прилици, биће усмерен на финансијске подстицаје за субвенције предузетницама, бољој здравственој заштити трудница и породиља, разрешавање случајева несталих беба и заштиту жена од дискриминације послодаваца.

„Није само у питању новац, већ људи једноставно не верују у систем. Морамо системски решити ове ствари да би сви веровали да жене имају иста права као мушкарци“, рекао је Гојковић и оценио да досадашња законска решења само „фингирају резултате“ на пољу родне равноправности.

Back to top button