Izdvojene vestiSrbija

Грчић: За викенд ће сви блокови бити на мрежи

СрбијаРеално/БЕОГРАД/15. 12 – Вршилац дужности директора Електропривреде Србије Милорад Грчић изјавио је да је циљ да сви блокови у обреновачким термоелектранама за викенд буду на мрежи и додао да је сигуран да ће то бити остварено.

„Одговорност за квар је искључиво на мени, а ко је крив, ко је направио пропуст утврдићемо у најкраћем могућем року. Приоритет је да све блокове вратимо на мрежу“, рекао је Грчић за Пинк.

Подсетио је да у недељу Обреновац није имао ни воду, ни грејање што је, додао је, био страшан проблем.

„Вода је враћена у току ноћи, а наредне ноћи је враћено и грејање, оног момента када смо успели да подигнемо и вратимо на мрежу блокове А1 и А2“, рекао је Грчић и додао да су то најстарији блокови, стари 50 година.

Грчић је рекао да је на термоелектрани „Никола Тесла“ Б враћен на мрежу најпре Блок Б2.

„Kада смо на њему успели да подигнемо снагу, кренули смо да враћамо Блок Б1 тако да је синоћ, после седнице Владе Србије, отприлике у том термину, тај блок враћен на мрежу и у току ноћи је и њему подигнута снага“, рекао је Грчић.

Навео је да је током претходне ноћи приоритет био Блок А3 на термоелектрани „Никола Тесла“ А у Обреновцу, те истакао да је тај блок јутрос око шест сати враћен на мрежу.

„У Kостолцу смо имали у исто време квар који се иначе дешава повремено на блоковима. Тај квар је отклоњен и блок је враћен на мрежу јутрос око пола шест“, рекао је Грчић.

Истакао је да ТЕНТ Б данас ради цео, да се на ТЕНТ-у А стабилизује рад блока А3, те да је следећи приоритет блок А4.

„Имамо још три блока – А4, А5 и А6“, додао је Грчић.

Рекао је да ће бити задовољан тек када сви блокови буду на мрежи.

„Задали смо себи циљ да за викенд морају сви да буду на мрежи. Људи раде буквално и дан и ноћ, у три смене се ради. Дају све од себе и сигурни смо да ћемо за викенд имати све блокове на мрежи“, подвукао је Грчић и поручио да има довољне количине електричне енергије за све грађане, те да рестрикције уопште нису разматране ни у једном моменту.

Back to top button