Izdvojene vestiSvet

Гренел о захтеву Приштине за војном базом САД: Одбили су гасовод

СрбијаРеално/САД/28.02.22. – Бивши специјални изасланик САД за дијалог Ричард Гренел реаговао је данас на захтев Приштине упућен САД да добију сталну америчку војну базу и чланство у НАТО, и подсетио да је “садашња влада управо одбила америчку помоћ за гасовод”.

Гренел је реаговао на ретвитовану вест да је министар одбране Косова Арменд Мехај, након руске интевнеције у Украјини, затражио хитно чланство Косова у НАТО и да САД успоставе сталну базу америчких снага на Косову.

Гренел је крајем јануара такође на Твитеру навео да је “актуелна влада Косова, коју предводи Аљбин Курти, управо одбила помоћ САД за гас, што би драматично смањило цене. Народ треба да буде љут”, написао је Гренел.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The current government just rejected U.S. help to bring a gas pipeline to them. <a href="https://t.co/Z6W5IPy1hP">https://t.co/Z6W5IPy1hP</a></p>&mdash; Richard Grenell (@RichardGrenell) <a href="https://twitter.com/RichardGrenell/status/1498062426419388418?ref_src=twsrc%5Etfw">February 27, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> 
Back to top button